КОГО ЌЕ ИСПРАТИ МАКЕДОНИЈА НА ПОГPEБOТ НА КPАЛИЦАТА?

0
488

Лондон утрe треба да достави повеќе информации во врска со погребот. Тоа ќе биде политички настан сличен на погpeбот на Винстон Черчил во 1965 година, или на оној на Нeлсон Мaндела.
Засега едно се знае, а тоа е дека Путин нема да биде присутен на последното испраќање на кралицата Елизабета.

Македонската влада допрва треба да одлучи кој ќе биде испратен да присуствува на погре*бот на кралицата Елизабета Втора на 19 септември во Лондон. Британското МНР веќе испратило писмо до сите странски амбасади во Лондон, вклучувајќи ја и македонската. Нотата содржи детали околу погребот, но не и директна покана.
Останува на државите сами да одлучат на кој начин и на кое ниво ќе го проследат или одбележат овој настан.

Лондон утре треба да достави повеќе информации во врска со погребот. Тоа ќе биде политички настан сличен на погребот на Винстон Черчил во 1965 година, или на оној на Нелсон Мандела. Освен претседатели и премиери, на погребот ќе присуствуваат и други кралски семејства од светот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here