Научно докажано кои се идеалните години за стапување во брак

0
292

Луѓето имаат различни желби и планови кога сакаат да стапат во брак, но според ново истражување постојат идеални години за тоа, пишува Mirror.

Авторите на книгата „Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions“, научникот Томас Грифитс и новинарот Брајан Кристијан, истакнуваат дека брак е најдобро да склопите со навршени 26 години.

Нивното толкување вели дека кога ќе достигнете 37% од некоја цел сте ја достигнале совршената точка за извршување на планот. Ако просечна личност ја бара својата идеална половина на возраст меѓу 18 и 40 години, тогаш идеалната возраст е 26 години, бидејќи до тогаш веќе минало 37% од вкупното време на трагање.

Според оваа теорија, ако се помлади или постари од 26 години, пречесто ќе се расправате со партнерот и врската едноставно нема да успее.

Секако, правилото од 37% не е совршено и всушност не го објаснува фактот дека нашите вкусови меѓу 18 и 40 години од животот можат да се променат и може да бараме нешто поразлично. Сепак, овие експерти тврдат дека веројатноста врската да биде долготрајна е ако се озакони во 26 година од животот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here